Win and Celebrate

3 min |

Win and Celebrate 

Wat een mooie sport is shorttrack toch, zo spannend! En dan zo’n koele kikker als Suzanne Schulting die haar status als favoriet waarmaakt. Een wereldrecord en Olympisch goud, wat een geweldige prestatie. We kijken terug op een prachtige Olympische Winterspelen. De Olympische sporters hebben resultaatgericht toegewerkt naar het moment suprême en daar hadden ze alles voor over.

Zo is een schaatsster als Suzanne Schulting in haar voorbereiding bezig om 10en van seconden in resultaten te verbeteren. En dan hebben we het nog niet gehad over de gloednieuwe schaatspakken van TeamNL die voorzijn zijn van innovaties die comfort, snelheid, aerodynamica en veiligheid verbeteren.

Benieuwd hoe wij alle zeilen bijzetten om winst voor onze klant te behalen? Lees dan zeker verder…..

Gerichte KPI’s

Wat is dat, een KPI? De afkorting KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicatoren. In het Engels wordt de afkorting KPI anders omschreven, namelijk Key Performance Indicators. Een KPI is als het ware een instrument om de prestaties van een onderneming te monitoren met als doelstelling deze te verbeteren.
Tijdens het byBP GamePlan stellen we KPI’s op om de overwinning met de klant te kunnen behalen. KPI’s maken de voortgang van een onderneming meetbaar en concreet. Zo kun je duidelijk zien waar je al goed in bent waar nog winst te behalen valt. Zo krijg je als onderneming meer grip op het proces. En ben je sneller in staat om bij te sturen waar nodig om zo jouw uiteindelijke overwinning te behalen.

Waaraan moet een KPI voldoen? 

Goede KPI’s worden opgesteld door middel van het SMART principe. Niet alleen KPI’s zelf moeten hieraan voldoen, maar ook de doelstelling zelf want deze vormt natuurlijk de basis voor de KPI. Zo vormt jouw doelstelling de basis voor jouw overwinning. Wanneer volgens onderstaande criteria de doelstellingen en KPI’s worden bepaald, is mogelijk om te zien of er winst is behaald. Zo niet? Dan kan dit gelijk worden geconstateerd en kan er dus direct actie worden ondernomen. Zo blijf je je tegenstander hopelijk altijd een stapje voor.

  • Specifiek; De KPI moet begrijpelijk en helder geformuleerd zijn, zo voorkom je misverstanden over het doel dat jij als ondernemer voor ogen hebt.
  • Meetbaar; De nodige gegevens en materialen zijn aanwezig om het resultaat te kunnen meten. Ook tussentijds is het behaalde resultaat voor jou inzichtelijk.
  • Acceptabel; Is het gestelde doel ook haalbaar voor de werknemers en het management? Als dit namelijk niet het geval is, zal er minder commitment zijn van hun kant om het doel te bereiken.
  • Realistisch; Wees altijd eerlijk naar jezelf toe: wat ik wil, kan dat überhaupt?  Groot dromen mag en is goed maar blijf wel altijd realistisch.
  • Tijdsgebonden; Wanneer wil je je doel behaald hebben? Kijk goed hoeveel tijd je nodig hebt en of deze tijd realistisch is om het doel te behalen.

 

Terugblikken op een succesvolle samenwerking 

Constant stellen we doelen op met de klant om zo uiteindelijk het hoofddoel en pure winst te behalen. Na het doorlopen van de verschillende fases van ons GamePlan eindigen we in de fase ‘Win and Celebrate’. Na afloop kijken we met een sportmentaliteit naar de resultaten om zicht te krijgen op het proces. Terugblikken op een strategie zorgt ervoor dat je volgende keer nog beter in kan spelen op nieuwe kansen. Vergeet natuurlijk niet te genieten van je behaalde winst, wees trots op jezelf en je team en vier het uitbundig. Kijk maar eens naar de ontlading die we bij Suzanne Schulting zagen.

Bij byBP weten we als topsporters en marketeers als geen ander dat samenwerken een van de mooiste manieren is om tot het beste resultaat te komen. De handen ineenslaan om met een unieke samenwerking wedstrijden te winnen, de top te behalen en de overwinning te vieren. Wil jij ook met ons aan de slag als echte topsporters? ByBP staat voor jou klaar om samen een ontwikkeltraject te starten waarmee we de oplossing creëren voor de specifieke vraag van jouw bedrijf. Benieuwd? Neem dan zeker contact met ons op. We kijken er naar uit om een potje met je te sparren.

Geschreven door:
Communicatie - by BP