Netwerken langs de lijn

2 min |

Netwerken langs de lijn

Je kent het wel: een zaterdag- of zondagmiddag in het zonnetje langs de lijn bij jouw favoriete sportclub. Misschien sta je te kijken bij je eigen zoon of dochter, misschien heb je zelf net een potje achter de rug en sta je met wat lekkers in je hand te genieten van wat er nú op het veld gebeurd. 

Zonder dat je het doorhebt, raak je aan de praat met Jan en alleman. Plotseling gaat het over je werk, over je werkverleden en je toekomst. Terwijl de maandag nog ver weg lijkt, zo in dat zonnetje langs het veld, gaat het in jouw conversatie alleen nog maar over werk. 

Een andere toeschouwer weet jou te interesseren met zijn/haar werkzaamheden, én andersom.
Wat kunnen jullie eigenlijk voor elkaar betekenen? Jullie hebben vast wel één raakvlak. En als jullie dat niet hebben, dan kunnen jullie wel anderen uit jullie netwerk aan elkaar koppelen. 

Wordt het tóch nog een productief weekend. Vind je niet? Maar wat maakt nu dat ‘netwerken langs de lijn’ bijna een standaard is geworden? Wij bij byBP zochten het voor je uit.

Het opzetten van een netwerk kost tijd, energie en bovenal een beetje lef. Je moet het maar in je hebben om met de juiste mensen een praatje te maken. De juiste mensen? Ja, de mensen die voor jouw netwerk waardevol kunnen zijn. En waardevol word je voor een ander, als je zelf een nuttig netwerk hebt opgebouwd. Zo is maken we het cirkeltje weer rond. 

Langs de lijn voelen we ons op ons gemak. Vrije tijd, het zonnetje schijnt en het is lekker weekend. Je hebt even geen deadlines of belangrijke vergaderingen aan je hoofd en je hebt ook zéker even niet je mooiste werktenue aan. Alle factoren om eens even lekker ontspannen te kunnen kletsen, wat grenzen te laten vervagen en zonder het door te hebben, plotseling toch een juiste connectie te maken buiten LinkedIn om. 

Iets moois, vinden wij. Dat sport ook bij kan dragen aan het zakelijke leven. Aan jouw dagelijks leven. We maken er zelf ook goed gebruik van, zullen we eerlijk toegeven. Denk je dat wij iets voor jou kunnen betekenen in het uitbreiden van jouw netwerk? Wij weten het wel zeker! 

Neem gerust contact met ons op. Wij nodigen je graag uit voor een goed gesprek langs de lijn, of bij ons op kantoor. Een waardevolle relatie is tenslotte de kern van een goede samenwerking.

Geschreven door:
Communicatie - by BP