Beleving van sport: van langs de lijn naar voor de buis 📺

2 min |

Van langs de lijn naar voor de buis
Wat is er door de jaren heen veranderd aan de thuisbeleving? Wat gaat er veranderen? En hoe blijven we aan de buis gekluisterd nu we de beleving langs de lijn moeten missen?

10 jaar geleden konden we ons niet voorstellen dat er zo veel tijd en aandacht zou worden besteed aan het uitzenden van sporten anders dan voetbal of grote toernooien als de Olympische Spelen en de Winterspelen. Tegenwoordig worden er talkshows om verschillende soorten sportuitzendingen gebouwd en zijn er zelfs specifieke zenders om een speciale sport op te kunnen kijken.

Wat kunnen we nog meer verwachten in de toekomst? Zullen we met VR brillen voor de tv zitten om het “stadion-gevoel” te kunnen ervaren vanaf de bank? Als dat al niet het geval zou zijn, dan zou de wereld van virtual reality en augmented reality ontzettend saai zijn. Want wat is er nou vetter dan een veld,- circuit- of baanbeleving maar dan gewoon thuis?

Huidige situatie
Bij Ziggo Sport wordt er al een tijdje gewerkt met AR, namelijk door virtuele pitboxen weer te geven wanneer Rob Kamphues en Robbert Doornbos een race analyseren voorafgaand aan het raceweekend. En tijdens de laatste El Clásico kon Sierd de Vos zelfs bij jou thuis in de woonkamer verschijnen, om je mee te nemen in zijn voorbeschouwing. Een gevalletje ‘van voor de buis naar langs de lijn!’

Toekomstige situatie
Onze manier van tv kijken is door de jaren heen al goed veranderd, maar de ontwikkelingen zijn niet bij te houden. Er wordt verwacht dat we in de nabije toekomst, met de nodige hulpmiddelen, sport voor de tv kunnen ervaren alsof we er bovenop staan. Of dat we midden in de menigte staan te joelen. Zijn we daar niet allemaal weer een keertje aan toe?

Niet alleen het kijken van tv ontwikkelt zich sterk, ook het spelen van games wordt steeds unieker. Van PlaySeats en simulatoren tot games waarbij je in beweging moet komen om punten te scoren.

Kortom, digitaal wordt realiteit en wij kunnen niet wachten om je hierin mee te nemen!
Benieuwd naar wat byBP voor jou kan betekenen hierin? Neem dan contact met ons op.
Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 

 

Geschreven door:
Georgette van Dijk - Communicatie Specialist by BP